Juicy Jar

Sok

BREAKING RED

500 ml
1

Opis produktu:

Ten sok ma pazur! Słodycz buraka przełamana rozgrzewającym imbirem rewelacyjnie podkręci metabolizm i krążenie, zwiększy odporność i koncentrację. Polecany szczególnie w porze drugiego śniadania dla osób pracujących umysłowo. Doskonały dla wielbicieli ostrzejszych smaków, anemików, osób z wysokim cholesterolem, sportowców i kobiet w ciąży.
Znajdziesz w zestawie: Kocham

Spożyć przed upływem 48 godzin. Rozwarstwienie się soku, wytrącenie osadu lub lekka zmiana koloru jest zjawiskiem naturalnym i nie oznacza utraty właściwości. Soki należy przechowywać w lodówce i wyciągnąć z niej na godzinę przed planowanym wypiciem. Żaden z naszych soków nie zawiera dosładzaczy, w tym cukru, jego zastępników i syropów. Cała słodycz pochodzi z warzyw i owoców.

Cena: 26


Składniki

CYTRYNA I JEJ KWAŚNA MINA

Cytryna to dobre źródło beta-karotenu, który w błonie śluzowej jelit przekształca się w niezbędny retinol i który uszczelnia naczynia krwionośne. Zawiera m.in. witaminy z grupy B, E, potas, magnez, sód i żelazo. Cytryna jest prawdziwą mistrzynią oczyszczania, bo pobudza procesy trawienne, przyspieszając odchudzanie. Wspiera odporność i łagodzi infekcje, reguluje poziom cholesterolu, pomaga w problemach z krążeniem oraz posiada właściwości odkażające - przyspiesza gojenie ran, leczy trądzik i grzybicę skóry.

BLADOLICA PIETRUSZKA

Korzeń pietruszki zawiera duże ilości witaminy A, witaminy C, żelaza, soli mineralnych. Może być stosowany jako sposób na wzdęcia, zapalenie pęcherza, prostaty i nerek, bóle reumatyczne, a także bóle i dolegliwości miesiączkowe. Pietruszka wspomaga leczenie astmy, infekcji, usuwa obrzęki, reguluje trawienne dolegliwości, zmniejsza ciśnienie, odciąża wątrobę i pomaga usunąć toksyny z organizmu.

JABŁKO ADAMA

Jabłko zwiera bardzo duże ilości składników biologicznych potrzebnych organizmowi. Witamina C i P zawarta w jabłkach uszczelnia i uelastycznia naczynia krwionośne, zapobiegając pajączkom. Owoc ten wyrównuje poziom cholesterolu i cukru we krwi, reguluje przemianę materii dzięki dużej zawartości błonnika i pektyn. Polifenole i flawonidy zawarte w jabłku pełnią funkcje antyoksydacyjną, antynowotworową, przeciwzapalną, przeciwmiażdżycową, oczyszczającą organizm i obniżającą ciśnienie krwi. Duża ilość soli zasadowych powoduje, że jabłka odkwaszają organizm. Są bogatym źródłem potasu i żelaza. Wzmacniają serce, układ nerwowy, mięśnie i poprawiają pracę wątroby. Dodatkowo zmniejszają obrzęki, ułatwiają przyswajanie wapnia przez organizm, dzięki czemu wzmacniają zęby, włosy i paznokcie.

GARBATY IMBIR

Korzeń imbiru silnie rozgrzewa, poprawia krążenie, chroni przed infekcjami, leczy przeziębienia, działa przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo. Dodatkowo chroni przed zakażeniami układu pokarmowego, ułatwia trawienie i ma działanie przeciwzapalne. Imbir wykorzystywany jest także przy leczeniu reumatyzmu i zimnicy kończyn.

SKROBANA MARCHEWKA

Korzeń marchwi zawiera bardzo duże ilości beta – karotenu, który w błonie śluzowej jelit przekształca się w niezbędny retinol. Marchewka zawiera duże ilości antyoksydantów, które blokują pochodzące z zanieczyszczonego środowiska związki rakotwórcze, wpływa pozytywnie na układ odpornościowy, kondycję i wygląd skóry oraz wzrok. Marchew obniża również poziom cholesterolu, zapobiega chorobom serca i nowotworom.

BURAK JAKICH MAŁO

Korzeń buraka jest bogaty w wiele minerałów, m.in. żelaza, wapnia, potasu, magnezu, sodu, miedzi, cynku i innych. Antocyjany zawarte w buraku działają przeciwstarzeniowo, przeciwnowotworowo i zwiększają odporność. Zawarta w soku z buraka glutamina-L wpływa na gojenie się ścian jelit. Burak zawiera dużo kwasu foliowego, więc jest doskonałym jego źródłem dla kobiet ciężarnych. Dodatkowo ma właściwości obniżające ciśnienie i dodające energii, zapobiegające anemii, zwiększające przyswajanie tlenu przez komórki i wspomagające układ krwionośny i odchudzanie.

Cytryna to dobre źródło beta-karotenu, który w błonie śluzowej jelit przekształca się w niezbędny retinol i który uszczelnia naczynia krwionośne. Zawiera m.in. witaminy z grupy B, E, potas, magnez, sód i żelazo. Cytryna jest prawdziwą mistrzynią oczyszczania, bo pobudza procesy trawienne, przyspieszając odchudzanie. Wspiera odporność i łagodzi infekcje, reguluje poziom cholesterolu, pomaga w problemach z krążeniem oraz posiada właściwości odkażające - przyspiesza gojenie ran, leczy trądzik i grzybicę skóry.
Korzeń pietruszki zawiera duże ilości witaminy A, witaminy C, żelaza, soli mineralnych. Może być stosowany jako sposób na wzdęcia, zapalenie pęcherza, prostaty i nerek, bóle reumatyczne, a także bóle i dolegliwości miesiączkowe. Pietruszka wspomaga leczenie astmy, infekcji, usuwa obrzęki, reguluje trawienne dolegliwości, zmniejsza ciśnienie, odciąża wątrobę i pomaga usunąć toksyny z organizmu.
Jabłko zwiera bardzo duże ilości składników biologicznych potrzebnych organizmowi. Witamina C i P zawarta w jabłkach uszczelnia i uelastycznia naczynia krwionośne, zapobiegając pajączkom. Owoc ten wyrównuje poziom cholesterolu i cukru we krwi, reguluje przemianę materii dzięki dużej zawartości błonnika i pektyn. Polifenole i flawonidy zawarte w jabłku pełnią funkcje antyoksydacyjną, antynowotworową, przeciwzapalną, przeciwmiażdżycową, oczyszczającą organizm i obniżającą ciśnienie krwi. Duża ilość soli zasadowych powoduje, że jabłka odkwaszają organizm. Są bogatym źródłem potasu i żelaza. Wzmacniają serce, układ nerwowy, mięśnie i poprawiają pracę wątroby. Dodatkowo zmniejszają obrzęki, ułatwiają przyswajanie wapnia przez organizm, dzięki czemu wzmacniają zęby, włosy i paznokcie.
Korzeń imbiru silnie rozgrzewa, poprawia krążenie, chroni przed infekcjami, leczy przeziębienia, działa przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo. Dodatkowo chroni przed zakażeniami układu pokarmowego, ułatwia trawienie i ma działanie przeciwzapalne. Imbir wykorzystywany jest także przy leczeniu reumatyzmu i zimnicy kończyn.
Korzeń marchwi zawiera bardzo duże ilości beta – karotenu, który w błonie śluzowej jelit przekształca się w niezbędny retinol. Marchewka zawiera duże ilości antyoksydantów, które blokują pochodzące z zanieczyszczonego środowiska związki rakotwórcze, wpływa pozytywnie na układ odpornościowy, kondycję i wygląd skóry oraz wzrok. Marchew obniża również poziom cholesterolu, zapobiega chorobom serca i nowotworom.
Korzeń buraka jest bogaty w wiele minerałów, m.in. żelaza, wapnia, potasu, magnezu, sodu, miedzi, cynku i innych. Antocyjany zawarte w buraku działają przeciwstarzeniowo, przeciwnowotworowo i zwiększają odporność. Zawarta w soku z buraka glutamina-L wpływa na gojenie się ścian jelit. Burak zawiera dużo kwasu foliowego, więc jest doskonałym jego źródłem dla kobiet ciężarnych. Dodatkowo ma właściwości obniżające ciśnienie i dodające energii, zapobiegające anemii, zwiększające przyswajanie tlenu przez komórki i wspomagające układ krwionośny i odchudzanie.